Odkryj wszystkie SMACZNE OKAZJE

Pozwól się zainspirować

 

Co by było, gdyby Twój dom stał się miejscem, w którym warto bywać na obiedzie czy kolacji? A co gdybyś dziś zadziwił swoich bliskich tym czymś, co sprawi, że Wasz wieczór będzie wyjątkowy?

Wyjmij deski, salaterki i fartuchy, dziś wieczorem Twój dom zamienia się w Bistro i to Ty gotujesz! My zadbamy o chrupiącą skórkę, pyszny ziemniaczany smak i niepowtarzalną przyjemność płynącą z jedzenia naszych produktów. W domu jak w restauracji z produkami McCain STREET FOOD. Wprost idealne do jedzenia palcami! A żeby Wasz wieczór był jeszcze bardziej udany, poznajcie nasze inspiracje, nasze produkty i nasze przepisy.

Streed Food w domu

KOMENTARZ FANA

Odkąd odkryłem CRISPERSy, nie potrzebuję już nic innego. Są chrupiące, pyszne i ten kształt V - SUPER!

Moment Content Image

WITAMY GOŚCI

Awokado to sekretna gwiazda Twojego burgera, która z pewnością przypadnie do gustu wszystkim gościom.

Nasza sprytna rada: podsmaż awokado krótko na patelni z odrobiną oliwy z oliwek, aby każda strona nabrała koloru, a następnie dopraw czosnkiem
i natką pietruszki. Następnie dodaj plasterki awokado do burgera.

Twoi przyjaciele będą zachwyceni!

DOSKONAŁE DO DIPOWANIA

Dzięki swojemu wyjątkowemu kształtowi nasze McCain Fri'Style są po prostu idealne do nabierania domowych sosów i dipów - frytki łyżeczki :-)
Pozwól nam się zainspirować!
Moment Content Image

STYL STREETFOOD W DOMU

Stwórz z przyjaciółmi własną atmosferę w stylu STREET FOOD w domu!

Wyjmij z szafki drewniane talerze, tacki, koszyki
i torebki na frytki. Rozłóż ładny obrus w kratę
i załóż fartuch.

Zaczynamy!

Moment Content Image
Moment Content Image

PRZEPIS

Burger McCain ze stylowymi frytkami Crispers - nowy przepis od Hanny

SKŁADNIKI:
1 opakowanie McCain Crispers
25 g mieszanki ziół ogrodowych (np. koperek, pietruszka, kolendra, szczypiorek)
30 g mielonych migdałów
50 ml oleju arachidowego
4 bułki burgerowe brioche
4 łyżki mieszanki nasion sezamu, słonecznika 
Białko jajka do posmarowania
40 g sałaty lodowej
1 cebula dymka
1 awokado
300 g obranych krewetek królewskich
2 oleje do smażenia (np. olej arachidowy)
Sól, grubo mielonyy pieprz (pieprz do steków)
1/2 cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Rozgrzej piekarnik do 200°C (grzanie góra/dół).
Aby przygotować pesto, utrzyj razem zioła, migdały i olej arachidowy. Aby przygotować dip, wymieszaj 2 łyżki pesto z jogurtem.
Bułki burgerowe przekrój na pół, posmaruj z wierzchu białkiem jajka i posyp mieszanką ziaren. Wstaw wszystkie połówki bułek do nagrzanego piekarnika na 10 minut.
Przygotuj frytki McCain Crispers zgodnie z instrukcjami podanymi na opakowaniu.
Oczyść, umyj i osusz sałatę lodową i cebulę dymkę. Sałatę pokrój w cienkie paski. Cebulę dymkę pokrój ukośnie w krążki.
Obierz awokado, przekrój je wzdłuż wokół otworu, usuń pestkę i pokrój miąższ w cienkie plasterki.
Usmaż krewetki na oleju ze wszystkich stron. Dopraw solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny.
Pokryj dolną połowę bułki burgerowej paskami awokado.
Krewetki wymieszaj z paskami sałaty i dymką, a następnie ułóż na awokado. Na każdy z nich nałóż łyżkę jogurtu z pesto i przykryj górną połówką bułki.
Frytki McCain podawać z burgerem
i pozostałym jogurtem z pesto jako dodatkowy dip.